maandag, mei 06, 2013
Op donderdag 9 mei is Bang on a Can te gast in het Brugse concertgebouw met werk van Julia Wolfe en met hun versie van Brian Eno’s Music for Airports. Ook live mee te maken op Klara  in een extra lange Late Night. Vanavond diepen we Eno’s originele ambientwerk nog eens op als voorproefje…

BANG ON A CAN ALL-STARS & TRIO MEDIAEVAL

STEEL HAMMER

DO 09.05.13 / 20.00 / Verwacht einduur: 21.25

Context
De Amerikaanse, nauw met het collectief Bang on a Can All-Stars verbonden componiste Julia Wolfe, is van vele markten thuis. De repetitieve elementen in haar muziek verraden een band met de minimal music. Maar tegelijkertijd verwerkt ze op meesterlijke wijze invloeden uit rock, folk en jazz in haar eigen meeslepende idioom, al dan niet gecombineerd met andere media zoals film, theater en dans. In Steel Hammer verklankt ze op haar eigen postmoderne manier de legende van de 19e-eeuwse Amerikaanse spoorwegarbeider John Henry die met zijn stalen hamer symbool werd voor de race tussen mens en machine. Daarnaast is Wolfes fascinatie voor de muziek uit de Appalachen van grote invloed op dit werk. Naast Bang on a Can All-Stars staat Trio Mediaeval op het podium, drie ronduit fantastische zangeressen die ook al te horen waren in het zeer beklijvende operaproject Shelter van Julia Wolfe, Michael Gordon en David Lang.
Bang on a Can All-Stars:
Ashley Bathgate: cello
Robert Black: bas
Vicky Chow: piano
David Cossin: drum & percussie
Mark Stewart: gitaar
Ken Thomson: klarinet

Trio Mediaeval: Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth & Torunn Østrem Ossum
Julia Wolfe (1958)
Steel Hammer
TicketsCONCERTZAAL SCèNE / € 20
do 09.05.2013 / 22.00 / Foyer Parterre
Latenightconcert Bang on a Can All-Stars
Brian Eno / Music for Airports
Met Music for Airports (1978) componeerde de beroemde Britse producent en muzikant Brian Eno muziek als tegengewicht voor de storende geluiden en ongeïnspireerde klanklandschappen in luchthavens. De Bang on a Can All-Stars-leden schreven de muziek noot voor noot uit tot een partituur voor een akoestisch ensemble.
19.15 Inleiding door Maarten Beirens
(inclusief latenightconcert)
Belgische première
Genre: kamermuziek / vocaal / 20e eeuw
Klara © 2015